MUDO Barnträning

Barnträningen ges genom MUDO Pedagogiken, en metod som Master Ji-Pyo Lim arbetat fram efter 40 års erfarenhet inom Taekwondo.

Träningen ges i grupp men den individuella utvecklingen är i centrum. Barnen erbjuds upp till sex åldersklasser och fem utvecklingsnivåer. Barnträning finns på alla våra center. Kom och prova, det är gratis och helt utan förbehåll.

KampsportsLekis 3-4 år (Fyllda 3 år och blöjfria)
Träning för de allra minsta. Barnet ska vara tre år fyllda och blöjfria. Träningen för de allra minsta kretsar kring lek och glädje varvat med koncentrationsövningar, grov­motorisk träning och Taekwondorörelser. En viktig del i ­träningen är att lära barnen att lyssna, fokusera och deltaga. Föräldrar är välkomna att sitta med som ­inskolning upp till fyra lektioner. Därefter tränas barnen att bli självständiga och deltaga utan mor och far. Koncentra­tionen blir också bättre om barnen inte har för stor publik.
Lektionerna är 45 min långa.

KampsportsLekis 5-6 år
MUDO Taekwondo lägger stor vikt på rätt teknik och rörelser som förebygger och stärker kroppen och ger mental styrketräning. Barnen lär sig enkla grundläggande taekwondotekniker men viktigast är fortfarande leken och rörelseglädjen. Barn utvecklas olika individuellt och därför viktigt att de ges tid och tålamod att upptäcka och hitta sin egen glädje med träningen. MUDO Taekwondo är allsidig grovmotorisk träning med spännande och roliga övningar som utmanar och stärker träningslust och självförtroende. Fokus och koncentrationsövningar ger struktur och stärker inlärningsförmågan inför skolstarten.
Lektionerna är 45 min långa.

Kids 7-9 år
Vår kurs för lågstadieelever. Barnen får mer fysisk ­träning. Koordination, Spänst och Kroppskännedom är viktiga träningselement. Vi övergår till att börja jobba med finmotoriken och den tekniska utvecklingen. Det fysiska ut­förandet är dock inte det primära. Det viktiga är koncentration, fokus och lära sig att alltid göra sitt bästa. Enkla kunskapsprov sker i slutet av varje termin där barnens kunskaper testas både praktiskt och teoretiskt. Även en viss språkträning i form av koreansk terminologi börjas nu.
Lektionerna är 50-55 min långa.

Ungdom 10-17 år
MUDO Taekwondo för mellan­stadieelever och tonåringar. Den fysiska träningen är utmanande och det tekniska utförandet är finmotorisk. Struktur och koncentrations­övningar är fortsatt viktiga beståndsdelar i barnets förpubertala ålder. Barnen börjar få praktisk självförsvarsträning och vi jobbar mycket för att bygga upp barnens mentala styrka och självförtroende.
Lektionerna är 55-60 min långa.

Anmälan Taekwondo för Barn

Vi erbjuder alltid Gratis Provträning.
I vårt bokningssystem hittar ni kurser med lediga platser.
MUDO erbjuder träning i City, Farsta, Solna & Kista.
NTA erbjuder träning i Nacka, Sickla & Värmdö.