MUDO Olympisk Kyorugi

Olympisk Sport Taekwondo

Taekwondo som sport är fartfylld och spektakulär. En mycket sofistikerad sport som kräver stor skicklighet i taktik, strategi och explosiv snabbhet hos de tävlande.

Två spelare möts i 2-3 ronder à 1,5-2 minuter beroende på nivå, kön, ålder och tävlingens utformning. De två spelarna identifieras med hjälp av varsin färg, röd (Hong) eller blå (Chong), som återfinns på hjälm och väst.

Poäng ges för träffar på kroppsvästen och huvudet. Spelarna bär skyddsutrustning på armar, ben, bål och huvud. Både slag och sparkar är poänggivande men slag mot huvudet är förbjudna. Tekniker under bältet är heller inte tillåtna. En träff skall vara kraftfull och sättas med precision för att ge poäng.

Eftersom reglerna är så pass hårda blir spelarens mentala styrka och taktiska sinne lika viktigt som styrka och teknik. Sport taekwondo kan liknas vid schack i fråga om taktik, strategi och logiskt tänkande.

Sport Taekwondo är sedan år 2000 en officiell OS-gren!

MUDO Academys elever var tredje bästa klubb i Sverige 2008 och bäst i östra Sverige åren 2007-2009. På några av våra ställen ges specifika Sport Taekwondopass.