Mästare

Kwanjangnim

Ji-Pyo Lim

7 Dan

Kwanjangnim Ji-Pyo Lim ingår i MUDO Academys program med personliga tränare, för att läsa mer eller boka denna instruktör för träning, följ länken.

Master Ji-Pyo Lim börjar sin historia 1976 då han emigrerar från Korea till Sverige och Stockholmsförorten Botkyrka. Inte långt efter flytten kommer han hem gråtandes efter att ha blivit slagen av andra barn på gården. Istället för tröst säger mamman bara att nu är det dags för taekwondoträning och sätter den då 6-årige Ji-Pyo ensamt bland andra vuxna taekwondoentusiaster hos tränaren tillika fadern Grandmaster Won-Sup Lim, 9 Dan som ett år tidigare beordrats till norden för att introducera taekwondo.

Med sin klassiska traditionella kampsportsträning i grunden, en stor dos nytänkande tillsammans med modern västerländsk träningsvetenskap skapar Master Lim 25 år senare Sveriges första träningsföretag i Taekwondo – MUDO Academy.

Kukkiwon
Master Ji-Pyo är en av Sveriges två enda (den andra är Master Rahel Azad) officiella och aktiva rådgivare för Sverige för Taekwondons högkvarter i Korea, Kukkiwon.

Meriter
Master Lim är tränare för Sveriges bästa tävlingsklubb, Team Academy i Poomsae. Klubbens elitlag är obesegrade i Sverige sedan starten på Poomsaetävlingar 2004. 2011 var de enda sex svenskarna som gjorde resultat internationellt och rankade i Europa, Master Lim och fem av hans elever.

Master Lim är Sveriges mest rutinerade och meriterad med tre nordiska guld, VM-9:a och Masters Games Europamästare. 2011 tog han, som förste svensk, platsen som 1:a på den officiella Europarankingen och 2018 kom han 5:a på VM.

Sommaren 2013 slog han på Korea Open både den regerande världsmästaren och den kommande (VM Bali november 2013) världsmästaren.

Master Ji-Pyo Lim är vidare unik som förbundskapten för två länder, Sverige 2009-2010 och Finland 2013-2015. 2013 belönas Master Lim av det Finska Taekwondoförbundet som “Årets Coach Alla Kategorier″ för sitt första succé år som förbundskapten för det finska poomsaelandslaget som under året slog resultatrekord.

2014 tog Frans Salmi Finlands första VM medalj under Master Lim’s ledning på VM i Mexico.

2015 avslutade Master Lim sitt uppdrag för Finland med EM där Frans Salmi tar Finlands första EM-guld. Landslaget tog ytterligare ett silver och två brons. Fram till Master Lim tog över hade Finland endast tagit två EM-brons på två olika mästerskap. Vintern 2015 återvände Master Lim till Finland för att på Taekwondogalan, för andra gången‚ ta emot utmärkelsen “Årets Coach Alla Kategorier” och även ta emot en speciell utmärkelse för hans arbete och utveckling med landslaget.

2019 skriver Master Lims elev Jonathan Eriksson historia och tar Sveriges första mästerskapsmedalj för herrar med ett brons på EM.