Black Belt Camp Sommar

Under veckoslutet 16-18 augusti hölls återigen MUDO’s svartbältes graderingsläger på Nacka Taekwondo Center.

Deltagare från alla MUDO Academys anläggningar i både Sverige och Finland, samt gäster från Trosa, Gävle och Härnösand, tränade och slet tillsammans under hela helgen.

Tillsammans tränade vi hela Taekwondos spektrum med, poomsae, självförsvar, olympisk tävlingstaekwondo samt teknik och krossträning inför bältesproven.

Träningen är hård och fokuserad, men framförallt har vi väldigt roligt tillsammans!

Lördagsmorgonen var det dags för rödbältes gradering för alla våra barn som nu är inne på sista färgen före sitt svarta(poom) bälte.

Många av barnen har förberett sig med både sommarträning och lovskolor under sommaren för att maximera chansen att klara sina bältesprov.

Graderingskommiten var mycket imponerad över vad dom såg och ett rekordstort antal elever klarade sin shimsa.


Under söndagsförmiddagen slipade svarbältesaspiranterna fokuserat på sina tekniker in i det sista, innan det var dags för lägrets höjdpunkt.

Det är en speciell känsla när år av slit ställs på sin spets på det viset som det gör under en Dangradering.

Det var också rekordstort antal deltagare denna helg som gjorde sina Poom och Dantester och det var jätteroligt att se att så många av deras familj, släkt men också träningskamrater kommit dit för att stödja och heja fram dem.

Graderingsförättare:

Ji-Pyo Lim7 Dan
Rahel Azad7 Dan
Yongnae Park (Belgien)5 Dan
Minji Kim (Korea)
5 Dan
Alexander Lagos3 Dan

Vi gratulerar alla som tog ytterligare steg i sin utveckling under helgen och riktar ett stort varmt tack till alla som kom och hejade fram sina familjemedlemmar och vänner.

Tack till Per-Henrik Hinder för foto