MUDO informerar om läget

Information till alla medlemmar med anledning av Coronaviruset.

MUDO Academy följer myndigheternas rekommendationer och direktiv kring Coronautbrottet. Rekommendationerna just nu innebär i korthet att om man som medarbetare, instruktör eller medlem känner av sjukdomssymtom bör man precis som alltid avstå från träning tills dess man är helt frisk.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

För närvarande finns inga rekommendationer om karantän för personer som varit på resa, men vi följer händelseutvecklingen noga och återkommer med uppdaterad information när läget ändras. Vi uppmanar alla medlemmar och föräldrar att stanna hemma vid symtom på hosta, andningssvårigheter och feber. 

Uppdatering 27 mars
Från och med 29 mars är det förbud på offentliga sammankomster med fler än 50 personer. Normal träning och vanliga träningsställen berörs inte av förbudet.
SVT ger bra information och sammanfattning över den nya lagen:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forbud-mot-sammankomster-over-50-personer-detta-galler
De nya direktiven berör således inte oss på MUDO Academy men under rådande omständigheter är en större social distansering önskvärd. Vi ber därför om hjälp av föräldrarna till barn och ungdomar mellan 6-17 år att fram till och med 13 april, om möjligt inte sitta kvar på anläggningen utan endast lämna och hämta barnen.

Vi förstår det ökade besväret och tackar stort i förväg för den visade hänsynen och förståelsen för den rådande situationen.

Update 27th of March
From 29th of March, public gathering of more than 50 people are, by the law, forbidden. Normal sports and gym facilities are not included in the law.
The new directives is therefor not applied on MUDO Academy. Although, during the circumstances, greater social distance is asked for. We therefor ask parents to children and youngsters between 6-17 years of age, until April 13th, if possible, to not stay at the gym and only bring and pick up the children to the training.

We understand the increased inconvenience and appreciate the understanding for the new routines due to the special situation in the society.


Uppdatering 20 mars
MUDO anpassar verksamheten efter rådande läge och har ett nytt träningsschema från lördag 21 mars.

Uppdatering 15 mars
SATS – Nordens största kommersiella gymkedja stänger fram till 25 mars.
Friskis & Svettis med 109 anläggningar och över 5% av Sveriges befolkning fortsätter hålla öppet.
Friskis såsom MUDO följer myndigheternas rekommendationer och därför håller vi på MUDO öppet som vanligt. 

Ändras rekommendationerna, följer vi efter och ändrar hos oss. Vi har idag inga anläggningar eller samlingar där besöksantalet överstiger 500 personer. Skulle myndigheterna fatta ytterligare beslut kommer vi naturligtvis att följa dem.

Allmänna Riktlinjer
Håll dig hemma om du känner dig det minsta hängig. Träna gör vi aldrig med sjukdom i kroppen. För att hålla virussjukdomar borta rekommenderas generellt att:

  1. Tvätta händerna ofta och ta inte på dig själv i ansiktet. Handsprit är ett bra alternativ om du inte har möjlighet till handtvätt.
  2. Hosta och nys i armvecket.
  3. Den internationella samsynen är att spridning av smittan sker av personer med symptom på sjukdom. Men speciellt i början på sjukdomen känner en del bara milda symptom och kanske inte känner sig sjuka. Rekommendationen är därför, om du precis varit i något av länderna med spridning av viruset så ska man helst träna hemma eller utomhus tills man haft minst två hela dagar med helt säker frisk känsla i kroppen.

Uppdatering 10 mars
Idag höjde Folkhälsomyndigheten risknivån för smittspridning av Corona viruset till nivå 5.  Detta innebär att man idag ser det som mycket hög risk för spridning. På grund av Folkhälsomyndighetens höjning av risknivån, så kommer följande rekommendationer till alla som tränar:

  1. Vid minsta tecken på förkylning, feber eller hosta så ber vi er att stanna hemma och undvika så mycket social kontakt som möjligt.
  2. I vår träning har vi få övningar med nära kontakt men kommer under resten av mars att helt undvika sådana övningar i väntan på att risknivån sänks igen.
  3. Om man varit ute och rest eller har hälsat på någon som varit på resande fot i UD:s utpekade länderna (Kina, norra Italien, Österrike (Tyrolen), sydöstra Sydkorea och Iran) så är rekommendationen att man är hemma under två veckor innan man återvänder till träningen.

Uppdatering 9 mars
Vi ställer in MUDO Mästerskapen 13 april och flyttar det till ett senare tillfälle

Uppdatering 2 mars
MUDO Academy har beslutat att ställa in vår planerade Korearesa 2020 pga den rådande osäkerheten gällande Corona utbrottet.


Vid frågor är du alltid välkommen att maila oss på info@mudo.se.