Nordiska mästerskapsmedaljer

Nordiska Mästerskapen 2018

Team Academy NM2018

Lördag 20 jan arrangerade Nordiska Mästerskapen i Taekwondo i Helsingfors, Finland. Team Academy deltog med åtta spelare i Poomsae varav sex gjorde mästerskapsdebut.

För tjejerna Ebba-Ling, Yezi och Elin blev NM deras första tävling på elitnivå och slog till med silver i Team. I sin individuella klass var Elin endast ett hårsmån att gå till final och slutade 9:a. På vägen slog hon 5 andra landslagstjejer. I finalen hade Yezi den andra bästa teknikpoängen men slutade till sist på en 7:e plats.

Jonathan och Vincent gjorde NM-debut men slog sig direkt in på högsta nivå. Hela 26 juniorer från hela norden deltog och pojkarna slutade på 5:e (Jonathan) och 6:e (Vincent) plats.

Niklas som tog sitt svarta bälte för mindre än 5 månader sedan och sedan på rekordfart tränat in åtta(!) svartbältesmönster slutade som fjärde bäst i norden i klassen för herrar U60. Master Jinsoo avslutade sin 1 åriga vistelse i Sverige med ett silver på NM. Vann gjorde Finlands Frans Salmi som är VM-bronsmedaljör och Europamästare. Master Jipyo Lim gjorde comeback på tävlingsarenan och tog dubbla silver.

NM 2018 Team Academy resultat
Jipyo Lim – Silver (Par), Silver (Individuell U50)
Yezi Gustavsson – Silver (Team), 7:e plats (Individuell U14)
Ebba-Ling Tembert – Silver (Team), 8:e plats (Individuell U14)
Elin Fors – Silver (Team), 9:e plats (Individuell U14)
Jinsoo Kim – Silver (Individuell U30)
Niklas Tembert – 4:a (Individuell U60)
Jonathan Eriksson – 5:a (Individuell Junior)
Vincent Saigne – 6:a (Individuell Junior)